Τα πρωτόκολλα για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις θα αναθεωρηθούν την κατάλληλη στιγμή, σε συνεργασία με τους επιστήμονες, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. σχετικά με αιτήματα άρσης του ορίου στην χωρητικότητα μέχρι 50%.

Αυτή τη στιγμή, τα πρωτόκολλα καλύπτουν την υπάρχουσα ζήτηση, ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο του 50%, δεν αναμένεται να ισχύσει σε όλη τη θερινή περίοδο.

«Δεν ήταν εύκολη η στήριξη των ακτοπλοΪκών εταιρειών, ωστόσο  ετοιμάζουμε νέο πρόγραμμα ενίσχυσης μέσω της αποζημίωσης, ενώ ήδη μειώθηκε ο ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κι εξετάζουμε περαιτέρω ενίσχυση της ακτοπλοϊας».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αυξησης των εισιτηρίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα συμπεριφερθούν με κοινωνική υπευθυνότητα.
Αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επεξεργασία  πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αποζημιωθούν από ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιδοματικού χαρακτήρα μέτρο από την προηγούμενη κυβέρνηση χαρακτήρισε ο υπουργός  το μεταφορικό ισοδύναμο, που πρόκειται να καταργηθεί στις 31 Ιουλίου αναφορικά με τα καύσιμα. Θέλουμε η επιδότηση να είναι απευθείας για τους κατοίκους νησιών και όχι για πρατήρια, σημείωσε ο υπουργός.

Αναφορικά με την κρουαζιέρα, ο υπουργός επανέλαβε ότι υπέστη πλήγμα από την κακή δαχείριση και το λαθεμένο πρωτόκολλο αναφερόμενος στην υπόθεση του Diamond Princess με τους δεκάδες επιβάτες που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό. «Όλα είναι στον αέρα και δεν έχουν εκδοθεί ακόμα σχετικά πρωτόκολλα», ανέφερε.

«Το Λιμενικό παραμένει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας κι έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει με επάρκεια τις προκλήσεις της Τουρκίας, που έφτασε στο σημείο να παρενοχλεί μέχρι και σκάφη της  Frontex», επισήμανε τέλος ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: