Ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον Νίκο Γεωργιάδη για ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση έναντι πληρωμής με θύματα ανήλικους στη Μολδαβία. Το Δικαστήριο που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή στην έφεση και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Το αδίκημα έχει διαπραχθεί πριν από 9 χρόνια στη Μολδαβία. Πριν από τρία χρόνια είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του ο K. Βαξεβάνης κατόπιν δημοσιευμάτων. Είχε διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα και στη συνέχεια ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για ασέλγεια. Με απευθείας κλήση έγινε η δίκη.
Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ούτε έχει τελέσει την πράξη που του αποδίδεται. Απέδωσε την εμπλοκή του σε έναν Μολδαβό. Κανένας μάρτυρας ούτε θύμα ήρθε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Κατέθεσαν δημοσιογράφοι του Documento, μεταξύ των οποίων και ο Κ. Βαξεβάνης προσκομίζοντας στοιχεία από την έρευνά τους στη Μολδαβία.

Νίκος Γεωργιάδης: «Προϊόν δικαστικής πλάνης» η καταδικαστική απόφαση

O πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ.»

Πηγή Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: