Στα 140 χρόνια λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για πρώτη φορά σήμερα Παρασκευή, το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης χτύπησαν μαθητές που διακρίθηκαν στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Αφού κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης, τα παιδιά παρουσιάζουν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα τις καινοτόμες  μαθητικές τους επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο  του εκπαιδευτικού  προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece,  «Εικονική Επιχείρηση».
Πρόκειται για τις ομάδες:

 • Smileybin – 1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας – Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας «MetLife Life Changer Award», Ευρωπαϊκό «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στην πρόεδρο της «Smileybin» Μαρία Κοκάλα.
  Το Smileybin είναι ένας έξυπνος κάδος ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ζυγίζονται και συγκεντρώνονται εκπτωτικοί πόντοι στα δημοτικά τέλη είτε σε καταστήματα.
 • Μapp – 2ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού.
  Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά, με στόχο την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Περιέχει την καινοτόμα υπηρεσία tracking, που προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης των δρομέων.
 • Εpeikon – 3ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» – Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού.
  Πρόκειται για ένα συνδυασμό εφαρμογής για κινητά και cardboard VR γυαλιών που μεταφέρει εικονικά τους χρήστες στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, μνημείο του 5ου αι.π.Χ., με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισµού και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
 • Κalymnos Climbing Escap – 1ο Βραβείο «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015» – 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου.
  Ιστοσελίδα που αναδεικνύει με πρωτοποριακό και ιδιαίτερο τρόπο το γεγονός ότι η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πρώτο προορισμό αναρρίχησης παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μοναδική ποιότητα βράχων και πάνω από 2.500 οργανωμένες διαδρομές.

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι να επιβραβευτούν  οι μαθητές και οι μαθήτριες για την εξαιρετική τους πορεία στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να ενθαρρυνθούν κι άλλα παιδιά στην Ελλάδα να ακολουθήσουν.

Μοιράσου το άρθρο: