Την αντίθεσή του στην προοπτική έλευσης νέου κύματος προσφύγων και μεταναστών στους ξενώνες και τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών εξέφρασε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Δασταμάνης.

Εξέφρασε επίσης την έκπληξή του ως προς τη συγκεκριμένη εξέλιξη αφού, όπως είπε, υπήρχαν διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα έλθουν άλλοι πρόσφυγες, ενώ το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αναγνωρίσει ότι η περιοχή «σηκώνει δυσανάλογο φορτίο στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο δήμαρχος Γρεβενών κάλεσε την κυβέρνηση «να τηρήσει τις εξαγγελίες της για το πλαφόν του 1%», ζήτησε να γίνει δίκαιη κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και υπογράμμισε ότι από ‘δω και στο εξής «δεν θα δεχτούμε ούτε έναν πρόσφυγα παραπάνω».

Στην ανακοίνωσή του, αφού επισημαίνει ότι χθες Πέμπτη) ενημερώθηκε για την έλευση νέων προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών, τονίζει ότι η «αρχική επιφυλακτικότητα» για τη σύσταση της Δομής Προσφύγων στα Γρεβενά, «μετατρέπεται σε απόλυτη απογοήτευση».

Την αντίθεσή του διατυπώνει με ανακοίνωσή του και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιάννης Γιάτσιος.

Πηγή:Πρώτο Πρόγραμμα
Σχετική είδηση:Γρεβενά: «Όχι» σε νέους πρόσφυγες και μετανάστες

Μοιράσου το άρθρο: