φωτο αρχείου

Σε νέο περιβάλλον, πάντα με τα απαιτούμενα μέτρα, συνεχίζονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες σε όλη τη χώρα.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών νομού Ρεθύμνου Δότες Ζωής και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, ανακοίνωσαν ότι: «συμμετέχουν στον πρωτότυπο Μαραθώνιο »Η ζωή τρέχει στο αίμα μας» συν διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία το διήμερο 7&8 ΜαWiου στο κέντρο Νέων του δήμου Ρεθύμνου.Φυσικά θα έχουμε την αμέριστη βοήθεια του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου,που θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες.Οι Σύλλογοι, μη θέλοντας να επιβαρύνουν το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα του τμήματος αιμοδοσίας, θέλησαν να πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες στο Κέντρο Νέων του δήμου και όχι σε άλλο χώρο, στον χώρο δηλαδή που ήδη έχει εγκατασταθεί προσωρινά και λόγω συνθηκών το τμήμα αιμοδοσίας και τις ώρες που λειτουργεί 09:00-13:00 Σε αυτόν τον Μαραθώνιο μπορούν να »τρέξουν» και να αιμοδοτήσουν όλοι όσοι έχουν 10΄ από τον χρόνο τους ,είναι υγιείς και είναι από 18-65 Σας περιμένουμε!!».

Αιμοδοσία Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου 

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Η Επιτροπή Αιμοδοσίας του Συλλόγου Γυν. Αγίου Στεφάνου σας καλεί στην πραγματοποίηση της αιμοδοσίας της που θα γίνει Κυριακή 24 Μάη και ώρα 9.30πμ-13.00μμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδου 1, Άγιος Στέφανος).
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΑΞΗ!!!!!».

Μαζική συμμετοχή στην Αγιάσο

Mε ανακοίνωσή της η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου, αναφερόμενη στην αιμοδοσία της Κυριακής 3/5/2020, τονίζει ότι: «Έγινε σήμερα Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, στο Γυμνάσιο Αγιάσου η 14η τακτική Εθελοντική μας Αιμοδοσία με σημαντική επιτυχία. Προσήλθαν 71 εθελοντές, απ’ τους οποίους αιμοδότησαν τελικά οι εξήντα τέσσερις (64). Επίδοση που συνιστά την 4η καλύτερη συγκομιδή μονάδων αίματος στις μέχρι τώρα 14 Εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργανώσαμε.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική και άξια επιβράβευσης ήταν η δυναμική παρουσία της σπουδάζουσας νεολαίας, που βρέθηκε εκτάκτως αυτή την περίοδο κοντά μας εξαιτίας της διακοπής της φοίτησής της λόγω κορονοϊού. Αιμοδότησαν 18 φοιτητές, εκ των οποίων οι 15 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ !!! (Ρεκόρ συμμετοχής νέων αιμοδοτών σε Εθελοντική Αιμοδοσία μας) Ουδέν κακόν αμιγές καλού, λοιπόν! Τους καλωσορίζουμε στην Ομάδα μας και τους ευχόμαστε το σημερινό βάπτισμα πυρός να γίνει εφαλτήριο για πολλές ακόμα μελλοντικές εθελοντικές αιμοδοσίες.

Ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς Γεωργία Παναγιώτου, Εύα-Βαρβάρα Χιωτίνη, τους νοσηλευτές του Σταθμού Αιμοδοσίας του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γεώργιο Κατσούπη, Φωτεινή Κυριακού και Ελένη Κιαβουρίδου, καθώς και τον οδηγό Ιωάννη Καλπάκα, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή διεξαγωγή της Αιμοδοσίας. Επίσης τον Τεχνολόγο Ιατρικών Εργαστηρίων Λευτέρη Κολοκούρα και τη Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή για το σχεδιασμό των διαφημιστικών αφισών.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις Διευθύνεις του Γυμνασίου και Λυκείου Αγιάσου και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Μυτιλήνης που στήριξαν την κοινωνική μας πρωτοβουλία, καθώς και τους χορηγούς «Συστεγασμένα Φαρμακεία Αντιγόνης Μπαρούτη – Ελευθερίου Μπαρούτη Ο.Ε», Διαμάντω Ρουγκέλλη και Visit Agiasos.

Οι εθελοντές, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν σήμερα, θα το κάνουν στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης το επόμενο διάστημα με τη βοήθεια της Ομάδας μας».

 

 

Σχετικές ειδήσεις

«Τρίποντο» στην εθελοντική αιμοδοσία

Αιμοδοσία με ασφάλεια – Προσφορά ζωής

Αιμοδοτική αλληλεγγύη – Συνεχίζονται οι σχετικές διοργανώσεις

Εθελοντικές αιμοδοσίες με απόλυτη ασφάλεια για τους συμμετέχοντες

Η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δεν σταματά ποτέ

Νέες αιμοδοσίες σε εξέλιξη

Συνεχίζονται οι αιμοδοσίες και μετά το Πάσχα

Δίνω αίμα – Αντιστέκομαι στον ιό

Δεν θα «ματώσουμε» αν δώσουμε λίγο αίμα ο καθένας μας

Επιτυχείς οι εθελοντικές αιμοδοσίες – Συνεχίζεται η διοργάνωσή τους

«Δεύρο έξω» και δώσε αίμα

«Δώσε αίμα – Μοιράσου τη ζωή»

Εντατικοί ρυθμοί οργάνωσης εθελοντικών αιμοδοσιών

Mεγάλος κύκλος εθελοντικής αιμοδοσίας από την ΟΛΜΕ

Μοιράσου το άρθρο: