Με απόφασή του το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρεται στο θέμα της ιατροδικαστικής έκθεσης και τον τρόπο που παρουσιάστηκε, στην υπόθεση του θανάτου βρέφους από οικογένεια προσφύγων από τη Συρία.

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ: «καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια ιατροδικαστή που έσπευσε να κάνει δημόσιες δηλώσεις σε ΜΜΕ σχετικά με τις αιτίες θανάτου μικρού βρέφους, πριν καν κατατεθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, εκτοξεύοντας αστήρικτες κατηγορίες για «σεξουαλική κακοποίηση», στοχοποιώντας τους γονείς του παιδιού. Έτσι δόθηκε λαβή σε έναν ολόκληρο οχετό χυδαίων και επικίνδυνων ρατσιστικών σχολίων.
Τέτοιες ενέργειες αποτελούν κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας επιστημονικής δεοντολογίας».

Σε άλλη απόφαση του γενικού της συμβουλίου, η ΟΕΝΓΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «καταδικάζει κάθε προσπάθεια επαναφοράς της μη αποκλειστικής απασχόλησης όσον αφορά τους γιατρούς των Κ.Υ του ΕΣΥ. Για την ΟΕΝΓΕ και για τις Ενώσεις μέλη της, η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση είναι αδιαπραγμάτευτη γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα υγείας».

Μοιράσου το άρθρο: