Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 4 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) η ΠΟΕΔΗΝ: «Μόνο για τα έτη 2018, 2019 έως σήμερα αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία και δεν προσλήφθηκε κανείς. Σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι (Επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ) με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια».

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως: «Την Πέμπτη 4 Ιουνίου οργανώνουμε Πανελλαδική ημέρα Δράσης με Στάση Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό 7-10πμ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» 8:30πμ για την Αττική καθώς και στα κατά τόπους Νοσοκομεία.
Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων της Υγείας και της Πρόνοιας. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητάμε την μονιμοποίησή τους».

Από την πλευρά της η ΟΕΝΓΕ, με ανακοίνωσή της (διαβάστε το πλήρες κείμενο) καλεί σε 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιουνίου και στην Αθήνα σε συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη 8:30 πμ., ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Μοιράσου το άρθρο: