Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α. και το Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Απριλίου στα δημοτικά ιατρεία στον Νέο Κόσμο.

Επίσης διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου από τις 9πμ έως τις 3μμ.

Στο Σεράφειο

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δεν σταματά ποτέ, ιδιαίτερα σε δύσκολες για τη δημόσια υγεία εποχές όπως αυτή που διανύουμε. Οι επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας είναι εμφανείς, οδηγώντας σε μείωση των αποθεμάτων αίματος κατά 20-25%, αυξάνοντας παράλληλα τους κινδύνους για τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από αίμα.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, αναλαμβάνει δράση και συνδιοργανώνει με το Blood-e διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απριλίου (12.00-18.00) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ένα χώρο κεντρικό, ασφαλή, μοντέρνο και προσιτό σε όλες τις ηλικίες.

Το Σεράφειο, είναι ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας πολλαπλής χρήσης στο κέντρο της Αθήνας (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), που εξασφαλίζει την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που έχουν οριστεί για τη διαδικασία της αιμοληψίας.. Η αιμοληψία επιτελείται αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του συνεργείου του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Για να κλείσετε ραντεβού παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΕΑ καθημερινά 9:00-14:00 στα τηλέφωνα 2132146716 (Πάζιου Κωνσταντίνα) & 2132146726 (Γιαννουλάκη Μαρία) ή εναλλακτικά με το Blood-e (στη σελίδα του Facebook).

Δεν αφήνουμε καμία ζωή να κινδυνέψει.
Μένουμε σπίτι.
Ενημερωνόμαστε για την αιμοδοσία.
Δίνουμε αίμα».

Αθλητική παρέμβαση στην αιμοδοσία, αφού όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
«Ο Γ.Σ. Περιστερίου, σε συνεργασία με την Κ.Α.Ε. Περιστέρι winmasters, την Π.Α.Ε. Ατρόμητος Αθηνών, την Άμιλλα Περιστερίου & τον Α.Ο. Περιστερίου, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, εθελοντική αιμοδοσία με την αρωγή της κινητής μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Λαϊκό”. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου “Ανδρέας Παπανδρέου” (09:00-14:00). 
Σε δύσκολους καιρούς που ζούμε εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, το βασικότερο αγαθό είναι το αίμα και η εθελοντική αιμοδοσία, είναι μια πράξη που καθένας μπορεί να κάνει. Πολλώ μάλλον τώρα που η ανάγκη είναι πολύ μεγαλύτερη. 
Βγαίνουμε από το σπίτι για καλό σκοπό. Δίνουμε αίμα κι όλοι μαζί, γινόμαστε ήρωες!».

Σχετικές ειδήσεις

Νέες αιμοδοσίες σε εξέλιξη

Συνεχίζονται οι αιμοδοσίες και μετά το Πάσχα

Δίνω αίμα – Αντιστέκομαι στον ιό

Δεν θα «ματώσουμε» αν δώσουμε λίγο αίμα ο καθένας μας

Επιτυχείς οι εθελοντικές αιμοδοσίες – Συνεχίζεται η διοργάνωσή τους

«Δεύρο έξω» και δώσε αίμα

«Δώσε αίμα – Μοιράσου τη ζωή»

Εντατικοί ρυθμοί οργάνωσης εθελοντικών αιμοδοσιών

Mεγάλος κύκλος εθελοντικής αιμοδοσίας από την ΟΛΜΕ

Μοιράσου το άρθρο: