Η πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ελένη Ζωγραφάκη, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών και την στάση εργασίας των καθηγητών.

Όπως είπε η κα Ζωγραφάκη, μια τέτοια μέρα δεν είναι τόσο για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ως εργαζόμενους, αλλά για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, που πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε. Αναφερόμενη στην ελληνική πραγματικότητα, είπε πως τα μέτρα που παίρνονται δεν πρέπει να αποβαίνουν σε βάρος των εκπαιδευτικών, που στηρίζουν την δημόσια παιδεία.

Σχετικώς με τις σημερινές κινητοποιήσεις, η πρόεδρος της ΟΛΜΕ ενημέρωσε, ότι πρόκειται για απόφαση της Συνέλευσης προέδρων, που επικύρωσε η ομοσπονδία με στάση εργασίας. Το βασικό αίτημα είναι η έγκριση περισσότερων ολιγομελών τμημάτων και στα ΕΠΑΛ, που δεν θα επιτρέψουν την μείωση και κατάργηση ειδικοτήτων, καθώς επίσης και στα Γενικά Λύκεια, όπου αφορούν ομάδες προσανατολισμού.

Η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ έχει κηρυχθεί για σήμερα Τετάρτη 11.00 έως 14.00 και από 14.00 έως 17.00. Στις 13.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας, ενώ παράλληλα θα γίνουν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφερειακές και κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: