Η εικόνα της ΕΡΤ αλλάζει, καθώς από σήμερα εκπέμπει και σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (HD) το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3.

Για τη νέα «εικόνα» της δημόσιας τηλεόρασης μίλησε ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας και λειτουργίας μέσων της ΕΡΤ Γιάννης Βουγιουκλάκης.

«Οι τηλεθεατές που επιλέγουν την ΕΡΤ στον τηλεοπτικό τους δέκτη θα μπορούν να δουν περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας (HD) ενώ, θα συνεχιστεί κα η συνηθισμένη μετάδοση σε definition», δήλωσε ο κ. Βουγιουκλάκης προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα λήψης στις παλαιότερες τηλεοράσεις.

Η ΕΡΤ1 από σήμερα εκπέμπει σε HD ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια, ενώ το υψηλής ευκρίνειας σήμα της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 θα γίνει σταδιακά προσβάσιμο σε πλέον του 80% του πληθυσμού της χώρας και μέχρι το καλοκαίρι σε όλη την επικράτεια.

Επίσης, εκτός από το κανάλι της Βουλής και το σήμα των άλλων καναλιών που μεταδίδονται από την ΕΡΤ, δηλαδή η δημόσια τηλεόραση της Κύπρου (ΡΙΚ) και τα ξενόγλωσσα κανάλια BBC World, TV5 και DW σταδιακά θα φτάσει στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Αναβαθμίζεται και ο τρόπος μετάδοσης των αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ. Τον πρώτο λόγο θα έχει η ΕΡΤ3 στην οποία θα δημιουργηθεί ειδική αθλητική ζώνη. Μέσω της EΡΤ3 Sports οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν και σε υψηλή ευκρίνεια τους αγώνες του πρωταθλήματος μπάσκετ της κατηγορίας Α1, την ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ Champions League, τα Πρωταθλήματα Βόλεϊ, Υδατοσφαίρισης και Handball.

Ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας και λειτουργίας μέσων της ΕΡΤ διευκρίνισε ότι σε κάποιες μάρκες τηλεοράσεων θα μπορούν αυτόματα οι τηλεθεατές να δουν τα κανάλια σε HD, ενώ σε κάποιες άλλες θα χρειαστεί να γίνει επανασυντονισμός των καναλιών.

Μοιράσου το άρθρο: