Παράλληλα με τις εξελίξεις σε ενεργειακά θέματα και την ΑΟΖ, σε εξέλιξη βρίσκεται και η «μάχη της τσιπούρας», στο ανατολικό Αιγαίο.
Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες Έλληνες ψαράδες, δέχτηκαν τουρκικές παρενοχλήσεις από την ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας.

Φουσκωτό της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από τους ψαράδες τριών ελληνικών αλιευτικών να απομακρυνθούν με το πρόσχημα ότι είναι σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Οι ψαράδες αρνήθηκαν και ενημέρωσαν το Λιμενικό. Στο σημείο έφτασε αρχικά ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος και λόγο αργότερα ακόμη δύο μεγαλύτερα σκάφη.

Η «απάντηση» της τουρκικής Ακτοφυλακής ήταν να στείλει και αυτή άλλα δύο μεγάλα σκάφη.

Πηγές από το Λιμενικό επισημαίνουν ότι οι ψύχραιμες κινήσεις και συνεννοήσεις οδήγησαν στην γρήγορη λήξη του περιστατικού, ωστόσο οι ψαράδες καταγγέλλουν πως το πλήρωμα του τουρκικού φουσκωτού τους κατέστρεψε τις σημαδούρες στο σημείο που είχαν ρίξει τα παραγάδια τους.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό των τελευταίων ημερών. Είχε προηγηθεί την περασμένη Κυριακή αντίστοιχο με παρενόχληση Έλληνα ψαρά από φουσκωτό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής στην Καλόλιμνο.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι σε εξέλιξη η λεγόμενη «ναυμαχία της τσιπούρας» μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αλιευτικών στην θαλάσσια περιοχή, όπου εμπλέκονται σκάφη της ελληνικής και τουρκικής Ακτοφυλακής.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: