Αποκαλύψεις έκανε η Ελένη Ράικου σύμφωνα με πληροφορίες στην προανακριτική επιτροπή της βουλής . Η πρώην εισαγγελέας κατά της διαφθοράς φέρεται να μίλησε για μεθοδεύσεις και αντιθεσμικές παρεμβάσεις του πρώην υπ. Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Στη Novartis απαιτούσε να κατασκευάσω στοιχεία και μάρτυρες. Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε πολιτικούς εδώ και τώρα.Αυτό ήθελε. Τελικά το κατάφερε με την Τουλουπάκη. Αυτό αποδεικνύει η ροή των γεγονότων. Όσα ήθελε τα πέτυχε με την Τουλουπάκη. Την είχε άλλωστε έτοιμη για αντικαταστάτριά μου» φέρεται να είπε η κ. Ράικου.

Επίσης φέρεται να έκανε λόγο για «ωμό εκβιασμό» της από τον κ. Παπαγγελόπουλο

«Αισθάνθηκα ότι εκτελούνταν «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος μου από τον κ. Παπαγγελόπουλο. Όταν βγήκε η είδηση ΄περί κύκλων΄ για τον Ρασπούτιν, δηλαδή τον κ. Παπαγγελόπουλο στην πραγματικότητα, δεν ήταν κύκλοι, αλλά εγώ η ίδια τα είπα στους δημοσιογράφους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Ράικου, φέρεται να παρουσίασε στην προανακριτική τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis και ότι μετά την άρνησή της να ενδώσει και να στείλει φάκελο για πολιτικούς χωρίς να έχει στοιχεία και μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «DOCUMENTO» ξεκίνησαν οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της.

Από το 2005 που ήταν προϊστάμενος στην εισαγγελία Αθηνών και συνυπηρετούσαμε ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκαλούσε τον εαυτό του ΄Ρασπούτιν΄. Από τότε θυμάμαι να το λέει. Όσο ήταν Υπουργός λειτουργούσε παραθεσμικά ο Παπαγγελόπουλος. Έστηνε δημοσιεύματα εναντίον αθώων ανθρώπων».

Η κατάθεση της Ελένης Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε εν μέσω εντάσεων.

Η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος κατάθεσης εγγράφων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα από την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια μελών της Επιτροπής. Ενδεικτικός ο διάλογος που ακολουθεί:

«Θ. Πλεύρης:. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας .

Β. Κεγκέρογλου: Νομίζω ότι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία.. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Ι. Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς».

Μεταξύ των εγγράφων που έστειλε η κ. Τουλουπακη είναι το αίτημα της εισαγγελίας διαφθοράς προς τις αμερικανικές αρχές για να ερευνηθεί ο γιος πολιτικού, αλλά και εμβάσματα που υπάρχουν σε κοινό λογαριασμό του συζύγου της κ. Ράικου και της ίδιας και που προέρχονται από την Novartis.

Η κ. Ράικου σχετικά με το έγγραφο για τα εμβάσματα , είπε ότι αναγνωρίζει μόνο ένα έμβασμα.

«Οι γιατροί έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε δεκάδες έρευνες. Όπως και ο άνδρας μου, ο οποίος έλαβε 1020 ευρώ. Αναγνωρίζω μόνο το δεύτερο έμβασμα στις 27/9. Το πρώτο δεν υπάρχει, δεν το ξέρω, δεν το αναγνωρίζω. Και αυτό το έγγραφο είναι δημιούργημα του Παπαγγελόπουλου» φέρεται να είπε.

Πριν την κατάθεση της Ελένης Ράικου, ο πρώην Αναπληρωτής Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι δεν έχει καμία αγωνία για την κατάθεση της κ. Ράικου.

«Περιμένω να δω τι θα πει και σήμερα η κυρία Ράικου και θα πράξω αναλόγως», δήλωσε.

Εισαγγελέας Διαφθοράς: Στη Βουλή αποστέλλουμε ό,τι μας ζητά ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής

Έχουμε αποστείλει όσα στοιχεία μας ζητήθηκαν από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής, απαντά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σε αιτιάσεις περί καθυστέρησης διαβίβασης στοιχείων από την εισαγγελέα, που έχουν διατυπώσει βουλευτές μέλη της επιτροπής που ερευνά ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, βουλευτές από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, μέλη της Επιτροπής, ανέφεραν πως η κ. Τουλουπάκη απέστειλε σήμερα στοιχεία που ζητήθηκαν από τον συνάδελφό τους του ΣΥΡΙΖΑ προ λίγων ημερών, ενώ καθυστερεί να αποστείλει άλλα που της ζητήθηκαν προγενέστερα.

Η κ. Τουλουπάκη διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, με έγγραφό του ζήτησε να αποσταλούν στη Βουλή το αργότερο ως σήμερα τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία και εστάλησαν. Επισημαίνει επίσης, ότι στο γραφείο της δεν έχει διαβιβαστεί κανένα άλλο αίτημα από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για αποστολή άλλων στοιχείων.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης, Λίνα Μπεθάνη

Μοιράσου το άρθρο: