Στον ιδιαίτερο ρόλο των θαλασσίων συγκοινωνιών και του εμπορίου αναφέρεται η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, τονίζοντας τη σημασία τους στην περίοδο που διανύουμε.

Συγκεκριμένα η HELMEPA αναφέρει: «Στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον αόρατο αυτό εχθρό βρίσκονται σήμερα γιατροί και νοσηλευτές, τους οποίους όλοι χαιρετίζουμε ως τους καθημερινούς μας ήρωες.

Στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης όμως, οι παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές παίζουν ένα κρίσιμο ρόλο. Περίπου 80% με 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται δια θαλάσσης: ενέργεια, πρώτες ύλες και μεταποιημένα προϊόντα, περιλαμβανομένων των ιατρικών και φαρμακευτικών υλικών, τόσο αναγκαίων αυτόν τον καιρό. Διαχειρίστριες εταιρείες, αρχές λιμένων, αξιωματικοί και πληρώματα στα πλοία και προσωπικό ναυτιλιακών εταιρειών στην ξηρά εργάζονται όλοι σκληρά για να διατηρήσουν τη ροή της πηγής ζωής του διεθνούς εμπορίου ανεμπόδιστη.

Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη μας στους ναυτικούς – άνδρες και γυναίκες – όλων των εθνικοτήτων, οι οποίοι κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες συνεχίζουν να υπηρετούν και να εξυπηρετούν την παγκόσμια κοινότητα.

Σε όσους από εμάς έχουμε τη δυνατότητα να μείνουμε και να εργαζόμαστε από το σπίτι, ο Γλάρος της HELMEPA στέλνει το μήνυμα του «Μένουμε Σπίτι», όχι μόνο για τη δική μας υγεία και των οικογενειών μας αλλά για χάρη όλου του κόσμου.

Ευχόμαστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς».

 

Μοιράσου το άρθρο: