Περιοριστικά μέτρα αποφάσισε πριν από λίγο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ειδικότερα, αποφάσισε να αναστείλει όλες τις λατρευτικές συνάξεις εκτός των κυριακάτικων λειτουργιών, οι οποίες θα τελούνται κανονικά μεταξύ 7 και 8 το πρωί και προτρέπει τους πιστούς να μείνουν στο σπίτι τους, αναφέροντας ότι οι ναοί θα παραμείνουν ανοικτοί μόνο για κατ’ ιδίαν προσευχή. Επίσης, όλα τα Μυστήρια θα τελούνται μόνο στενό οικογενειακό κύκλο εφόσον δεν μπορούν να ακυρωθούν, και οι κηδείες μόνο με τους στενούς συγγενείς.

Επιπρόσθετα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να παραμένουν στις οικίες τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τους με άλλους συνανθρώπους τους.

Επιπλέον, στο ανακοινωθέν που εξεδόθη επισημαίνεται ότι στις Ιερές Μονές θα τελούνται οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες χωρίς τη συμμετοχή προσκυνητών.

Τέλος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «Υιοθετεί όλα τα μέτρα, που λαμβάνει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού και το ίδιο θα πράξει σε οτιδήποτε άλλο υποδειχθεί σε σχέση προς την πορεία εξέλιξης του ιού κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: