Ένα νήπιο, ηλικίας περίπου δύο ετών, έχασε την ζωή του, μέσα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στην Μυρσίνη της Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νήπιο έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, μέσα σε πισίνα, η οποία είχε γεμίσει με νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Εθελοντές που βρίσκονταν μέσα στον χώρο φιλοξενίας προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, το οποίο στην συνέχεια διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Από το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, θα αποδειχθεί αν ο θάνατος του νηπίου οφείλεται σε πνιγμό ή σε κτύπημα από την πτώση.

Όσον αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το παιδί μέσα στην πισίνα, η οποία είχε γεμίσει με νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως κατά πάσα πιθανότητα ξέφυγε της προσοχής των γονιών του. Οι γονείς του, έχουν έρθει από τη Συρία μαζί με άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας και έχουν εγκατασταθεί στο κέντρο της Μυρσίνης, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί.

Αμέσως μετά, όπως πρόσθεσε ο Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, εθελοντές προσπάθησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στο νήπιο, ενώ στην συνέχεια διακομίστηκε στο κέντρο υγείας στην Γαστούνη, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, λίγη ώρα μετά το τραγικό γεγονός υπήξε αναστάτωση στο κέντρο φιλοξενίας, αφού πρόσφυγες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την έλλειψη μόνιμου γιατρού.

Στο μεταξύ, η μητέρα του νηπίου η οποία έγκυος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, διότι παραπονέθηκε για προβλήματα υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: