Ημέρες κινητοποιήσεων είναι για τον κλάδο των νοσοκομειακών γιατρών η 12η και η 14η Δεκεμβρίου.

Για την Τρίτη 12/12, το Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ κάλεσε σε στάση εργασίας 11.00π.μ. – 3.00μ.μ. «με αφορμή τη συζήτηση για το θέμα των επικουρικών γιατρών στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00π.μ. έξω από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Τσόχα & Βουρνάζου 4, Αθήνα)».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ανακοίνωσε: «Παναττική στάση εργασίας αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, 11.00 με 15.00.
Συγκέντρωση στις 11.30 στο Ελεγκτικό Συνέδριο Τσόχα και Βουρνάζου 4, και στις 16.00 στη Βουλή.
Απαιτούμε – Διεκδικούμε:
• Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των συναδέλφων επικουρικών
• Καμία απόλυση επικουρικού, συμβασιούχου».

Η ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε και τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη στη Βουλή, με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο και με ψήφιση άρον άρον την επόμενη μέρα, νομοθετική ρύθμιση για το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, την πιο σημαντική κατάκτηση των εργαζόμενων, δείχνει τι είναι αυτό που πραγματικά τους φοβίζει. Θέλουν να φιμώσουν αυτούς που διεκδικούν, που δε συμβιβάζονται με την αθλιότητα, που δεν κλείνουν τα μάτια τους σε αυτό που συμβαίνει δίπλα τους.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν έχει αίσιο τέλος για τους εργαζόμενους.
Απόδειξη τα νέα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που ετοιμάζονται να περάσουν. Νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας για τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών.
Στο τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 αποτυπώνεται ανάγλυφα ποιός χάνει και ποιός κερδίζει. Από τη μία σφαγείο στα κονδύλια για Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, συνολικά για τις κοινωνικές παροχές ύψους 1,7 δις .Από την άλλη ζεστό χρήμα 6,75 δις στους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Εκτός της κινητοποίησης που προαναφέραμε, για την Τρίτη 12/12, ιδιαίτερη κινητοποίηση έχουν και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Σχετική είδηση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις

Μοιράσου το άρθρο: