Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΣΕΕ τη νέα μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της  με τίτλο: «Η παραβατικότητα στην Εργασία: Η περίπτωση του επισιτισμού – τουρισμού».

«Η εργασία στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού αποδεικνύεται ναρκοθετημένη ήδη πριν από την έξαρση της πανδημίας λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19», σημειώνει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) η ΓΣΕΕ: «Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων μελετών που εκπονούνται από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ και αφορούν κλάδους μαζικής απασχόλησης και δυναμικής ανάπτυξης στη χώρα μας.

Η σχετική έρευνα πανελλαδικής εμβέλειας διενεργήθηκε σε περισσότερους από 500 εργαζομένους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού την περίοδο Δεκέμβριος 2018 – Σεπτέμβριος 2019, και αφορούσε την εργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της διετίας 2017-2018.
Η έμφαση δίνεται στις ποσοτικές και στατιστικές εκφάνσεις της παραβίασης της εργατικής και κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φαινομένου στον συγκεκριμένο κλάδο αλλά και ευρύτερα στην ελληνική αγορά εργασίας».

Διαβάστε όλη την έρευνα.

Μοιράσου το άρθρο: