Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία και την ισχυρή χαλαζόπτωση αντιμετωπίζει η Σκόπελος. Ο δήμος έκανε αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην Κεφαλονιά, τόνοι λάσπης έπνιξαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Μάχη με τις λάσπες και το χρόνο δίνουν κάτοικοι στο Νύφι Αργοστολίου και στην Αγία Ευφημία στη Σάμη της Κεφαλλονιάς, για να καθαρίσουν τα σπίτια τους.

Στην Αγία Ευφημία το ποτάμι λάσπης ξεχύθηκε στη θάλασσα, αφού προηγουμένως τα συνεργεία έσπασαν με μηχανήματα τα τσιμεντένια στηθαία στην παραλία.

Από θαύμα γλίτωσε 80χρονος στο Κάτω Ζάλογγο όταν βρέθηκε με το ΙΧ του σε ρεματιά, καθώς κατέρρευσαν ο δρόμος και η γέφυρα στο σημείο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Στη Σκόπελο, σφοδρή χαλαζόπτωση, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τη Σκόπελο. Το χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε τέντες σπιτιών και καταστημάτων.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε επαρχιακούς και δασικούς δρόμους, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, αλλά και στα λιμάνια Λουτρακίου Γλώσσας και Νέου Κλήματος.

Μεγάλη ήταν η καταστροφή στα ελαιόδεντρα της περιοχής.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: