Μεταβολή παρουσιάζει σήμερα ο καιρός έχοντας ήδη ξεκινήσει στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο me ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, και θα επεκταθούν εντός της ημέρας στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της υπόλοιπης Μακεδονίας, συνοδευόμενα πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις. Οι βροχές μετά το απόγευμα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα σταματήσουν, με εξαίρεση το Ιόνιο όπου τοπικά θα συνεχιστούν.

Στο χάρτη που δίνει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ημερήσια ύψη βροχής, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Εκτιμώμενα ημερήσια ύψη βροχής για την Τετάρτη 23/09/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Με κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές όπου ενδέχεται να σημειωθούν κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Τη νύκτα προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 24/09, οι βροχές στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, στην Πελοπόννησο και πιθανώς στην Ανατολική Στερεά.

Σχετικές οδηγίες προστασίας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Μοιράσου το άρθρο: