Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ. Την ίδια ώρα στο Λονδίνο κάνουν ηλιοθεραπεία με 30 βαθμούς…

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη ή και μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε κάποιες περιοχές. Εχουν εμφανιστεί προβλήματα από την κακοκαιρία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, στη Λάρισα, στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Στο σκοτάδι τη νύχτα η Ζάκυνθος

Στο σκοτάδι βυθίστηκε τη νύχτα της 25ης προς την 26η Ιουνίου 2018 η Ζάκυνθος, μετά από γενικευμένη διακοπή ρεύματος, που προκάλεσε ισχυρός κεραυνός, ο οποίος «έριξε» τον κόμβο της Κεφαλονιάς, που αντιμετώπισε και αυτή προβλήματα, αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Η ηλεκτροδότηση έχει πλέον αποκατασταθεί και στα δύο νησιά, αλλά οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, την Τρίτη αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση τα νησιωτικά τμήματα του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, σταδιακά στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ανατολική Στερεά και πιθανώς στη Δυτική Πελοπόννησο.

Στις περιοχές που θα επηρεασθούν, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η κακοκαιρία θα συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει στους 28-30 βαθμούς.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση την Παρασκευή.

Τριάντα βαθμοί στο …Λονδίνο

Την ίδια ώρα στη Βρετανία, κάνουν ηλιοθεραπεία με 30 βαθμούς. Η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή για τις επόμενες 4 μέρες.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Έντονη κακοκαιρία φέρνει η «Νεφέλη» έως και την Πέμπτη (video)

Μοιράσου το άρθρο: