Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι επτά συλληφθέντες σε σχέση με το περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη στην αναβίωση του εθίμου του σαϊτοπόλεμου χθες στην Καλαμάτα. Τη στιγμή που συνέβη το δραματικό περιστατικό, έχει καταγράψει καρέ-καρέ η κάμερα της ΕΡΤ.

Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Καλαμάτας Ηλίας Μαραβάς, οι έξι βαρύνονται με τις κατηγορίες της πρόκλησης θανατηφόρας βλάβης και της παραβίασης του νόμου περί βεγγαλικών, και ο έβδομος, ένας δημοτικός σύμβουλος, φερόμενος ως αρμόδιος για τη διεξαγωγή του εθίμου, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Η αστυνομία σε έφοδο που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της έρευνας σε σχέση με το περιστατικό προχώρησε στην κατάσχεση 70 βεγγαλικών.

Η κοινωνία της Καλαμάτας είναι σοκαρισμένη με το θάνατο του άτυχου 53χρονου Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος ήταν πατέρας δυο παιδιών, εικονολήπτης  και ιδιοκτήτης του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός» και της ιστοσελίδας Messinia News. Βρήκε τραγικό θάνατο χτυπημένος από «σαΐτα» στο κεφάλι, καθώς τραβούσε εικόνες από ένα από τα λεγόμενα «μπουλούκια» που συμμετείχαν στο έθιμο, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, βιντεοσκοπώντας στην κυριολεξία τη μοιραία στιγμή του τέλους του.

«Πιστός στο καθήκον μέχρι τελευταία στιγμή.. με την κάμερα στο χέρι .. έκανες την καλύτερη λήψη της ζωής σου Κώστα.. έφυγες σαν αστραπή.. καλή αντάμωση……» γράφουν αποχαιρετώντας τον οι συνάδελφοί του στο Messinia News.

Αύριο Τρίτη ανάμενεται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Την ίδια ώρα, προβληματισμένοι εμφανίζονται για το έθιμο του σαϊτοπολέμου οι  κάτοικοι της Καλαμάτας με πολλούς να σχολιάζουν πως τα μέτρα ασφαλείας έπρεπε να είναι αυξημένα.

Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου μετράει 150 χρόνια στην Καλαμάτα, κάθε Κυριακή του Πάσχα. Ο μηχανισμός της σαΐτας γεμισμένος με μπαρούτι δημιουργεί θεαματικές φλόγες, προκαλώντας το ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών. Κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.  Είναι πρώτη φορά όμως που η Καλαμάτα θρηνεί την απώλεια μιας ζωής.

Πηγη ΕΡΤ, ρεπορτάζ Ηλίας Μαραβάς

Σχετική είδηση: Καλαμάτα: Θανάσιμος τραυματισμός εικονολήπτη στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου

Μοιράσου το άρθρο: