Φέτος η «ψυχή των πανηγυριών», η τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά, δεν θα δώσει τον ρυθμό σε παραδοσιακά γλέντια τον Ιούλιο, όπως κάθε χρονιά. Η γνωστή ερμηνεύτρια δημοτικών τραγουδιών μίλησε στην ΕΡΤ για τη ματαίωση των πανηγυριών τον Ιούλιο, λόγω κορονοϊού ενώ έκανε και τις δικές της προτάσεις για τα πανηγύρια.

«Ήρθαν τα πάνω κάτω» είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η Γωγώ Τσαμπά. Μετά από «σχεδόν 5 μήνες χωρίς δουλειά, χωρίς μεροκάματο, πήγαμε σε 4 δουλειές και ξαφνικά μας ξανακλείνουν. Είναι πολύ δύσκολο πλέον να το διαχειριστούμε» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό, βιοποριστικό.

«Και δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι πίσω από εμάς άλλες 100 οικογένειες που δουλεύουν μαζί με εμάς». Μουσικοί, τεχνικοί, σύλλογοι και μαγαζιά που οργανώνουν τα πανηγύρια.

«Μου κακοφαίνεται», είπε για την απαγόρευση των πανηγυριών τον Ιούλιο, «γιατί κρατήσαμε και μέτρα, ειδικά οι μουσικοί κρατήσαμε τα μέτρα, και μας σεβάστηκε και ο κόσμος, το κοινό, μας έδειξε την αγάπη του σε αυτές τις δουλειές που πήγαμε αλλά από απόσταση».

Η Γωγώ Τσαμπά είχε συμμετάσχει στο πανηγύρι στο Γουδί, από όπου ξεκίνησε η συζήτηση για τον συνωστισμό σε τέτοιες δημόσιες εκδηλώσεις. Δεν πήγε κάτι λάθος, υποστήριξε «απλά στο πανηγύρι πας να ξεδώσεις, να διασκεδάσεις, να χορέψεις, οπότε μπορεί να ξέφυγε για λίγο, για λίγη ώρα. Δεν κράτησε όμως παραπάνω. Και ήταν η πρώτη δουλειά, που ήταν αναμενόμενο ότι με τόσο κόσμο θα ξεφύγει λίγο».

Ανέφερε ότι στα άλλα τρία πανηγύρια που δούλεψε φέτος το καλοκαίρι, ο κόσμος δεν χόρεψε, ούτε υπήρχε συνωστισμός. Εκτίμησε ότι μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα «αρκεί να μας πουν από την κυβέρνηση ότι θα περιορίσουμε τα άτομα και οπότε αναγκαστικά θα ξέρουμε από την αρχή πόσοι πρέπει να μπούνε μέσα σε αυτή τη βραδιά. Αλλιώς, οπωσδήποτε οικονομική ενίσχυση άμεσα, γιατί ήδη υπάρχουν μουσικοί που πεινάνε οι οικογένειές τους».

Μοιράσου το άρθρο: