Για «θέαμα, που τον αφήνει άναυδο», όποιον μπει στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριασίου Νοσοκομείου και «έρχεται αντιμέτωπος με συνθήκες που καταλύουν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας», κάνει λόγο το σωματείο εργαζομένων στο χώρο.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αναφέρουν Μεταξύ άλλων, ότι αν και η κλινική έχει 19 κρεβάτια, φτάνει να νοσηλεύει μέχρι 38 ασθενείς, μετά από εφημερία, χρησιμοποιώντας ράντζα, ενώ χρόνιοι ασθενείς, που θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί σε δημόσιες δομές για χρόνιους πάσχοντες, παραμένουν στην κλινική, λόγω ανυπαρξίας των κατάλληλων δομών. Παράλληλα τονίζουν πως το νοσηλευτικό προσωπικό, έχει ξεπεράσει τα όρια της εξάντλησης, λόγω της υποστελέχωσης.

Ακολούθως, το σωματείο ζητάει από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του Θριασίου νοσοκομείου να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:
«να ληφθούν μέτρα για την άμεση διαρρύθμιση της Ψυχιατρικής κλινικής, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων. Να πραγματοποιηθεί μελέτη για τη μεταστέγαση της κλινικής σε καταλληλότερο χώρο.
– να ενισχυθεί άμεσα η κλινική με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
– να ενταχθούν πλήρως στο σύστημα εφημεριών και εισαγωγών ασθενών όλες οι υπάρχουσες Ψυχιατρικές κλινικές και να δημιουργηθούν νέες Ψυχιατρικές Κλινικές, πλήρως στελεχωμένες, για να καλύπτονται οι ανάγκες
– να αναπτυχθούν όλες οι αναγκαίες δημόσιες εξωνοσοκομειακές δομές (οικοτροφεία, ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα, δομές για χρόνιους πάσχοντες) που θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους
– να δημιουργηθούν Κέντρα Ψυχικής Υγείας και να αναβαθμιστούν τα ήδη υπάρχοντα για να καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
– να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων».

Μοιράσου το άρθρο: