Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι πατέρας μαθήτριας Δημοτικού των Αμπελοκήπων, έδειρε 11χρονο συμμαθητή της από τις Φιλιππίνες, επειδή τα δύο παιδιά είχαν μαλώσει στο σχολείο.

Ο μικρός μαθητής πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο νταής πατέρας εξαφανίστηκε για να γλιτώσει το αυτόφωρο.

Για μία ασήμαντη αφορμή όπως λένε γονείς του 10ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, ο πατέρας μαθήτριας της έκτης δημοτικού ξυλοκόπησε συμμαθητή της με καταγωγή τις Φιλιππίνες

Ο πατέρας της μαθήτριας περίμενε τον 11χρονο μαθητή από τις Φιλιππίνες την επόμενη ημέρα του τσακωμού και τον ξυλοκόπησε 100 μέτρα μακριά από το σχολείο.

Όπως καταγγέλλουν γονείς του σχολείου, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πατέρας δείχνει επιθετική συμπεριφορά.

Πέντε ημέρες μετά την επίθεση το παιδί είναι ακόμα σε άσχημη ψυχολογική.

Η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ζήτησε ενημέρωση για το περιστατικό από τον αρμόδιο διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε ψήφισμά του το συμβούλιο της 7ης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα σχολεία μας είναι ανοικτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκεύματος και χρώματος.
Ως χώροι παιδείας είναι γέφυρες πολιτισμού για την γειτονιά που εδώ και πολλά χρόνια έχει υποδεχτεί μετανάστες από τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες.
Τέτοιου είδους ρατσιστικά περιστατικά βίας, όχι μόνο δεν έχουν θέση στα σχολεία της κοινότητας μας, αλλά πρέπει να καταγγέλλονται ηχηρά. Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη απέναντι σε τέτοια συμβάντα. Άλλωστε ως γνωστόν τα σχολεία μας έχουν ξένους αλλά μόνο παιδιά που καλούμαστε καθημερινά να προστατεύσουμε από κάθε είδους φασιστικές ενέργειες».

O σύλλογος των εκπαιδευτικών αναφέρει για το περιστατικό:
«Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει το πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή της Στ΄ Δημοτικού από πατέρα συμμαθήτριάς του. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων της πρωινής ζώνης, έξω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, πατέρας μαθήτριας της Στ΄ Δημοτικού επιτέθηκε σε συμμαθητή της, φιλλιπινέζικης καταγωγής, και τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές. Αφορμή στάθηκε μια απλή και συνηθισμένη διένεξη ανάμεσα στα δύο παιδιά την προηγούμενη ημέρα. Το παιδί μεταφέρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε πριν καταφθάσει η αστυνομική δύναμη στον τόπο του συμβάντος.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη, βάρβαρη και αντιπαιδαγωγική πράξη του συγκεκριμένου γονιού που έφτασε στο σημείο να ξυλοκοπήσει ανηλεώς ένα ανήλικο παιδί! Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στο θύμα και την οικογένειά του. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης και θα επανέλθουμε εάν κρίνουμε ότι χρειάζεται. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Οτιδήποτε λιγότερο, είναι απλά ανεπίτρεπτο».

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: