Σε καταγγελία για αλλοίωση των πανελλαδικών εξετάσεων λόγω επιδημίας τενοντίτιδας που εμφανίστηκε σε μαθητές ιδιωτικού σχολείου της Δυτικής Αττικής προχώρησε μια μητέρα υποψηφίου. Η καταγγελία έφτασε στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, κάνοντας λόγω για αμφίβολης εγκυρότητας γνωματεύσεις.

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος αναφέρει ότι: «η ομοσπονδία μας έλαβε πριν από μερικές μέρες μια πολύ σοβαρή καταγγελία για έναν μεγάλο αριθμο μαθητών ιδιωτικού σχολείου οι οποίοι έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις με τους φυσικώς αδυνάτους με την αιτιολογία της τενοντίτιδας»

Η καταγγέλλουσα μητέρα που έκανε την επώνυμη καταγγελία την είχε γνωστοποιήσει στο Υπουργείο Παιδείας.

«Θα εξετάσουν σε βάθος τις καταγγελίες οι αρμόδιες υπηρεσίες και θα δούμε τα πορίσματα», τόνισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο σύνδεσμος Ιδιωτικών σχολείων κατηγορεί την ΟΙΕΛΕ ότι εκμεταλλεύτηκε την καταγγελία και επισημαίνει: «Για άλλη μια φορά βιώνουμε τον πραγματικό ρόλο της ΟΙΕΛΕ που είναι η σπίλωση του καλού ονόματος της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι η προφορική εξέταση βαθμολογείται επιεικέστερα από τη γραπτή και τονίζει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να διερευνήσουν τις καταγγελίες καθώς όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεσή τους.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: EΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: