Σε κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο είναι σε πλήρη εξέλιξη η διακλαδική Άσκηση Καταιγίς 2019, με συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού, της Αεροπορίας και του Στρατού.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος τουλάχιστον 58 πλοίο, πολλά αεροσκάφη αλλά και μονάδες του Στρατού. Εν τω μεταξύ η προκλητικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων συνεχίζεται, με οκτώ σχηματισμούς τουρκικών F16 και επτά μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής επιτηρήσεως να πραγματοποιούν 95 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και και 21 παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ αργά το απόγευμα ζεύγος τουρκικών F16 πραγματοποίησε υπέρπτηση 26.000 πόδια πάνω από το Καστελόριζο.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν κατά πάγια τακτική και πρακτική. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης παρακολούθησε αποβατική ενέργεια στο πλαίσιο της άσκησης Καταιγίς στη Σάμο, διαπίστωσε το αξιόμαχο του στρατεύματος και την επιτυχή εκτέλεση της απόβασης, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του στρατιωτικού προσωπικού για την αποτελεσματικότητα του και την επιτυχή εκτέλεση διακλαδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: