Στις 2 Νοεμβρίου μετά την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου, της κατάληψης Βανκούβερ, κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί με μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας αστυνομικών στην οδό Τοσίτσα.

Αυτό το οπτικό υλικό αναρτήθηκε νωρίτερα σήμερα σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών. Στις εικόνες φαίνονται οι κουκουλοφόροι με αναμμένες τις μολότοφ και οι αστυνομικοί που τους καταδιώκουν.

Στο ίδιο βίντεο διακρίνονται κάποιοι να έχουν ανέβει σε ταράτσες πολυκατοικιών και να πετούν στις διμοιρίες αντικείμενα, σίδερα και μολότοφ. Να θυμίσουμε ότι στο κτίριο που εκκενώθηκε βρέθηκαν λοστοί, κοντάρια, καφάσια με άδεια μπουκάλια, κράνη και μικροποσότητες χασίς.

Την ίδια ώρα, με τις αλλαγές που προωθούνται στον Ποινικό Κώδικα θεσπίζονται αυστηρότερες ποινές , κυρίως για όσους ρίχνουν μολότοφ σε δημόσιο χώρο.

«Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να μπουν σε πλαίσιο αυστηροποίησης ποινών γιατί αλλιώς θα μιλούσαμε για μια Πολιτεία που δεν προστατεύει του πολίτες» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε μαζί με βίντεο στο διαδίκτυο, οι ταραξίες απειλούν με συνέχιση των επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών και σημειώνουν ότι είναι στις προτεραιότητές τους η επανακατάληψη κτηρίων που εκκενώθηκαν το τελευταίο διάστημα από την Αστυνομία.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: