Τρία άτομα συνελήφθησαν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας μετά από συντονισμένες αστυνομικές έρευνες, καθώς εντοπίσθηκαν σε δύο σπίτια αυτοσχέδια «θερμοκήπια» εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν στις 13 Οκτωβρίου 2020 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, δύο άνδρες, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ενός εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο καλλιεργούσε μέσα σε πλαστικά δοχεία, 23 δενδρύλλια κάνναβης με την μέθοδο της υδροπονίας, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, από την οικία κατασχέθηκαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 279 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 141 γραμμαρίων, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας (λαμπτήρες, χρονοδιακόπτες, ανεμιστήρες κ.α.), 1 ζυγαριά ακριβείας και 2 ασύρματοι πομποδέκτες. Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένας άνδρας, για κατοχή κάνναβης βάρους 6,7 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη την ίδια ημέρα  σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας  άνδρας, ο οποίος είχε φτιάξει κρυφό χώρο υδροπονικής καλλιέργειας και αποθήκευσης κάνναβης,  πίσω από ειδικά διαμορφωμένη βιβλιοθήκη, που λειτουργούσε ως μυστική είσοδος και άνοιγε με κλειδί.

Εντοπισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης

#video τη στιγμή που αστυνομικοί της #Νάουσας εντοπίζουν σε κρύπτη πίσω από βιβλιοθήκη σπιτιού, πλήρως εξοπλισμένη υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης!#Τμήμα_Ασφάλειας_Νάουσας

Δημοσιεύτηκε από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε, γυάλινα δοχεία με ποσότητες κάνναβης βάρους 246,2 γραμμαρίων και πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες, αφυγραντήρας κ.α.). Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

ΠΗΓΗ: ΕΛ.ΑΣ.

Μοιράσου το άρθρο: