Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Κέρκυρας, ενώ το νησί έχει γεμίσει με ανεξέλεγκτες χωματερές. Η Δημοτική Αρχή να προσανατολίζεται στην μεταφορά των απορριμμάτων από το Τεμπλόνι στη Λευκίμμη.

Ο δεματοποιητής στερεών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας και επισκευάσθηκε, δεν έχει τις προδιαγραφές απορρόφησης του όγκου απορριμμάτων που συσσωρεύονται καθημερινά και αυξάνονται, μέρα με την ημέρα.

Ο δήμος Κερκύρας υποστηρίζει ότι όταν αρχίσει να χρησιμοποιείται ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος Κερκύρας Κώστας Νικολούζος, «αν μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινήσει η μεταφορά στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης, τότε θα απελευθερωθεί χώρος, ώστε να συγκεντρωθούν στο Τεμπλόνι μεγαλύτερες ποσότητες προς διαλογή και να απομακρυνθούν τα συσσωρευμένα σκουπίδια από τους δρόμους. Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται και η μελέτη για την αποκατάσταση του Τεμπλονίου και για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε να ξεκινήσουμε σε μια νέα βάση.»

Ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες προειδοποιούν για συνέπειες στον τουρισμό

Την ίδια στιγμή, η η Ενωση Βρετανών tour operator ΑΒΤΑ, ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες ζητούν απεγνωσμένα να βρεθεί λύσει στο πρόβλημα. Πολλοί πελάτες τους, σημειώνουν, έχουν ακυρώσει ή συντόμευσαν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα εξαιτίας της κατάστασης. Παράπονα διατυπώνονται και από Σκανδιναβούς και άλλους Βορειοευρωπαίους τουρίστες.

Ιατρικός Σύλλογος και τμήμα ΤΕΕ Κέρκυρας προειδοποιούν για την τοξικότητα των απορριμμάτων

Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές τα ξημερώματα ξέσπασαν άλλες δυο φωτιές σε μεγάλο όγκο απορριμμάτων στην περιοχή Ρόδας -Αχαράβης. Ο Ιατρικός Σύλλογος και το τμήμα Κέρυρας του ΤΕΕ έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει για την τοξικότητα των διοξινών που παράγονται από την καύση των σκουπιδιών.

Κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα

Ενημέρωση αναμένεται να δοθεί, δια στόματος του δημάρχου Κώστα Νικολούζου, στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα κοινοποιηθούν και τα αποτελέσματα των τελευταίων συναντήσεων του στην Αθήνα, με τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες. Εξάλλου, σήμερα το βράδυ, ομάδα Κερκυραίων πολιτών διοργανώνει εκ νέου, συλλαλητήριο στους δρόμους της Κέρκυρας, ενάντια στην κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί.

Συναντήσεις δημάρχου Κέρκυρας στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Κερκύρας είχε συναντήσεις, αυτήν την εβδομάδα, στα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα, παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν τρεις προτάσεις και συγκεκριμένα η επανεργοποίηση των κυττάρων στο Τεμπλόνι, η εναπόθεση των απορριμμάτων σε αποκαταστημένους ΧΑΔΑ και η μεταφορά τους εκτός του Νομού.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικές ειδήσεις:Κέρκυρα: Απόψε το συλλαλητήριο των αγανακτισμένων πολιτών

Μοιράσου το άρθρο: