Στο θέμα των επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το τμήμα φυσικής αγωγής & αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ: «Πάλι καλά που η Κυβέρνηση … άκουσε τις κραυγές αγωνίας των ανθρώπων του αθλητισμού και έσπευσε να ανακοινώσει τους προϋπολογισμούς των αθλημάτων!!!

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ για την κατανομή των επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να επιστραφεί από τον κόσμο του αθλητισμού, ως απαράδεκτη.

Αποδεικνύεται ότι οι εκκλήσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση, για ενίσχυση του λεγόμενου ερασιτεχνικού αθλητισμού, μετά την πανδημία, ήταν για το θεαθήναι.

Αντί την κρίσιμη αυτή στιγμή που δοκιμάζονται αθλητές, προπονητές, διοικήσεις και εργαζόμενοι στον αθλητισμό, να ενισχύσει την προσπάθεια επανεκκίνησης, φέρνει άλλο ένα ψαλίδισμα. Λες και δεν ξέρει ότι τα σωματεία παλεύουν για την επιβίωσή τους. Λες και δεν ξέρει ότι αυτό θα μεταφερθεί άμεσα στις πλάτες των σωματείων και της λαϊκής οικογένειας.

Επιπλέον είναι απορίας άξιο ο τρόπος που απεικονίζονται οι τέσσερις κατηγορίες κριτηρίων του προγράμματος “Χίλων” στους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών. Η προχειρότητα της επιλογής των 60 και πλέον κριτηρίων είναι εμφανής. Τα κριτήρια πρέπει τουλάχιστον να επανεξεταστούν από το δημιουργό τους και τη Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού.

Ο κόσμος του αθλητισμού πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να μη δεχθεί καμία μείωση στις ανάγκες του, να μη συμβιβαστεί με το λουκέτο.

Εδώ και τώρα να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει την άμεση στήριξη του αθλητισμού».

Μοιράσου το άρθρο: