Κλήθηκαν  να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων  η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης. Προσήλθαν στο γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή που ερευνά την υπόθεση Νοβάρτις και πήραν προθεσμία στα τέλη Μαρτίου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα που τους αποδίδουν με μηνύσεις τους πολιτικά πρόσωπα, όπως κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος,  υπηρεσιακού απορρήτου και σύσταση συμμορίας.
O επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στο υπόμνημά του στην προανακριτική  φέρεται να επιμένει στις καταγγελίες του για  τον πρώην  αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σ. Μιωνής: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του κ. Νίκου Παππά απαίτησε να πληρώσω έξοδα στον κ. Φιλιππάκη και όχι «δικαστικά έξοδα» όπως ψευδώς και τεχνηέντως αναφέρεται.

Μοναδική αλήθεια είναι ότι εκβιάστηκα από τον κ. Παπαγγελόπουλο και την εγκληματική του συμμορία προκειμένου να πληρώσω 350.000 ευρώ για να πάψουν οι εναντίον μου ποινικές διώξεις».

Επίσης  ξεκαθαρίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν συνάντησε ούτε μίλησε με τον  Αντώνη Σαμαρά, όσο  ήταν πρωθυπουργός, «ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου πάτησα το πόδι μου, έστω για ένα δευτερόλεπτο» σημειώνει.

Σ. Μιωνής: «Αυτονοήτως ο κ. Σαμαράς δεν μεσολάβησε ποτέ μεταξύ εμού και του κ. Φιλιππάκη προκειμένου να επέλθει οποιοσδήποτε συμβιβασμός.
Οποιοσδήποτε συμψηφισμός γίνεται μεταξύ του δικαστικού συμβιβασμού του 2013 με τις εκβιαστικές ενέργειες της περιόδου 2016 – `18, γίνεται ελλείψει επιχειρημάτων και είναι δείγμα πανικού από τους μηνυόμενους».

Επισημαίνει ότι  λυπάται για την μνήμη του Ν. Παππά, η οποία -όπως   αναφέρει φαίνεται ότι τον προδίδει με αποτέλεσμα να λέει ανακρίβειες: «Το μόνο για το οποίο μπορώ να μεμφθώ τον κ. Παππά είναι ότι ενώ είχε καταλάβει ότι ο κ. Παπασταύρου είναι αθώος ήθελε να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους την υπόθεσή του. Μάλιστα όπως μου είχε πει χαρακτηριστικά “it’s just politics’’.

Ο Νϊκος Παππάς που κατέθεσε για δεύτερη φορά στην προανακριτική ερωτηθείς για το υπόμνημα του Σάμπυ Μιωνή είπε ότι  ποτέ ενώπιόν του  δεν έγινε κουβέντα για επίλυση υποθέσεων που εκκρεμούν στην ποινική δικαιοσύνη  και ότι του προξενεί εντύπωση να λέει ο κ. Μιωνής ότι δεν έχει συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά.

Ν. Παππάς: «Τα ονόματα των Παπασταύρου, Μιωνή δεν φύτρωσαν ξαφνικά το 2015, η συνεργασία Σαμαρά-Παπασταύρου και η συνεργασία Παπασταύρου-Μιωνή ήταν γνωστές από το Οκτώβριο του 2012».

Σπ. Λάππας: Αντιληφθήκατε να ασκεί πίεση ή εκβιασμό ο κ. Παπαγγελόπουλος στον κ. Μιωνή ?

Ν. Παππάς: «Σε καμία περίπτωση δεν αντιλήφθηκα πίεση ή εκβιασμό του κ. Παπαγγελόπουλου προς τον κ. Μιωνή να συμβιβαστεί. Κατ’ αρχήν διότι ο ισχυρός στη συνάντηση ήταν ο Μιωνής.
Mε το υπόμνημα του ο Σάμπυ Μιωνής αποδομεί πλήρως την κατάθεση του κ. Νίκου Παππά της Πέμπτης, 5 Μαρτίου 2020  σχολιάζουν πηγές της ΝΔ , ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ κανουν λόγο για τέσσερα ψεύδη του επιχειρηματία».

Ρεπορτάζ: Λ. Μπεθάνη, Ν. Τσουκαλά

Πηγή: EΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: