Τελευταία μέρα σήμερα για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, σήμερα καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα τέκνων, Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και αναδρομικά σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας. Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Στο 1εκατομμύριο 670.000 ανέρχονται οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα. Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής κλείνει τα μεσάνυχτα, με επαλήθευση πριν δοθεί εντολή πληρωμής,  για να μπουν τα χρήματα στις 28 Δεκεμβρίου

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλεται η 6η δόση του επιδόματος Παιδιού 2018

Η έκτη και τελευταία δόση του επιδόματος Παιδιού 2018 καταβάλλεται νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων. Οι νέοι δικαιούχοι που υπέβαλλαν για πρώτη φορά αίτηση μετά τον Νοέμβρη, θα λάβουν και τα τυχόν αναδρομικά επιδόματα που δικαιούνται από την αρχή του 2018. Όλοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τα στοιχεία της εκκαθάρισης που τους αφορούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 με τους κωδικούς τους στο σύστημα Taxisnet.

Η εκκαθάριση της τελευταίας πληρωμής για το 2018 ολοκληρώθηκε. Συνεπώς, η ηλεκτρονική αίτηση Α21 στην διαδικτυακή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ενεργοποιείται ξανά από αύριο Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου για δυνητικούς δικαιούχους που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2018 όπως και για όσους επιθυμούν να τροποποιήσουν υποβληθείσες αιτήσεις. Φέτος οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στο τέλος του 2018 και όχι το πρώτο 15ήμερο του 2019, όπως γινόταν μέχρι το 2017.

Όσοι δυνητικοί δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση μετά την 21η Δεκεμβρίου και έως την 31η Δεκεμβρίου και δικαιούνται το Επίδομα Παιδιού θα πληρωθούν με την πρώτη καταβολή του 2019. Όπως σημειώνει ο ΟΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του, το επίδομα παιδιού κάλυψε φέτος 1,573 εκ. παιδιά σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή 139.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι. Επιπλέον το 2018 εντάχθηκαν στο επίδομα παιδιού 15% περισσότερες οικογένειες από όσες είχαν ενταχθεί ποτέ το αντίστοιχο διάστημα στα παλαιά επιδόματα.

Σήμερα και οι συντάξεις του δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΚΕΑΝ

Σήμερα ολοκληρώνεται και η πίστωση στους λογαριασμούς εν ενεργεία και συνταξιούχων που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο στρατό και τα σώματα ασφαλείας κλείνοντας έτσι μια εκκρεμότητα που υπάρχει από το 2015 όταν εκδόθηκε η σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Στον ιδιωτικό τομέα λήγει σήμερα, η προθεσμία για παροχή του δώρου Χριστουγέννων που ισούται με ένα ολόκληρο μισθό με μειωμένες για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Μοιράσου το άρθρο: