Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την επιδημιολογική κατάσταση στην Καστοριά, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού πολιτικής προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά στην Καστοριά.

«Δεν θέλω να προκαταβάλλω τις αποφάσεις της Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει στις 5 το απόγευμα στην Αθήνα και θα εξετάσει όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται τα μέσα προστασίας από τους κατοίκους, για την ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η οποία έγινε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και των τριών Δημάρχων της περιοχής. Στο επίκεντρο της συζήτησης , τέθηκε η έξαρση της διασποράς του κορονοϊού, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.


«Στην περιοχή υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία» δήλωσε ο υφυπουργός, αναφερόμενος σε ομάδες αθλητών ανάμεσα στα κρούσματα. Δεν αποκλείεται, μετά από τις σημερινές συσκέψεις για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Καστοριά αλλά και στην Αθήνα λίγο αργότερα, να ανακοινωθεί η μετάβαση της περιοχής από το επίπεδο 3, στο επίπεδο 4 – αυξημένου κινδύνου, στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας.»
Εν τω μεταξύ αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο εφαρμογής μίνι »lockdown» στους επιχειρηματίες και τους εμπόρους της περιοχής. Οι εμπορικοί σύλλογοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού σε ανακοινώσεις τους μιλούν «για ταφόπλακα στην οικονομική ζωή της περιοχής, η οποία δεν έχει ακόμα ανακάμψει από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν εφαρμοστεί την περασμένη άνοιξη, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.»
«Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διαφοροποιηθούν τα ισχύοντα του επιπέδου 4, όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, καθώς δε φαίνεται να υπάρχει διασπορά από αυτήν την δραστηριότητα, όχι μόνο στην Καστοριά, αλλά σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ρεπορτάζ Σοφία Ζουζέλη

Μοιράσου το άρθρο: