Με ήπια συμπτώματα και υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης το δίχρονο κοριτσάκι από το Βόλο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, μαζί με την 30χρονη έγκυο μητέρα, αλλά και τον πατέρα του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Πρόκειται για το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή, μέσα σε λίγα 24ωρα.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύεται και το ζευγάρι των Ελλήνων από τη Γερμανία, οι οποίοι ήταν οι αρχικοί φορείς του ιού, καθώς έσπασαν την καραντίνα.

Οι ιχνηλατήσεις σε Βόλο και Καλαμπάκα συνεχίζονται.  Αρνητικοί είναι πάντως στον ιό είναι οι γονείς του 30χρονου προπονητή, συζύγου της εγκύου, που είναι εκπαιδευτικοί, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της μητέρας και της αδερφής της ίδιας.

Συναγερμός σήμανε και στην Κοζάνη όταν θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας στρατιωτικός κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Θετικός στον ιό και ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε. Είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επί ποδός και σε Κιλκίς και Ξάνθη όπου έκλεισαν σχολεία, μετά τα κρούσματα σε δομή προσφύγων.

Αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας στις δομές φιλοξενίας Και τα κέντρα ταυτοποίησης σε Ριτσώνα, Μαλακάσα και Κουτσόχερο Λάρισας και παράταση των μέτρων στη δομή Κρανιδίου.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: