Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας είναι οι τραυματίες της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης. Μάλιστα, οι τρεις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο 45χρονος δράστης εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει στα τυφλά όσους εργάζονταν εκείνη την ώρα στο Τμήμα Εισοδήματος.

Ο δράστης αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του Τμήματος. Συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο ο 45χρονος εισέβαλε στο 2ο όροφο της δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, γύρω στις 13.15, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή αποτρόπαια, βίαιη επίθεση πολίτη σε βάρος υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, την ώρα της εργασίας τους.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει ήδη επικοινωνήσει για το περιστατικό με τον Διοικητή του Μαμάτσειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κοζάνης και με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή. «Η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό των θυμάτων της επίθεσης και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές: ΕΡΤ, Υπουργείο Οικονομικών

 

Μοιράσου το άρθρο: