Έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου Blue Ηοrizon στο λιμάνι Ηρακλείου, στην Κρήτη. Όπως ανέφερε αρχικά η ΕΡΤ Ηρακλείου, υπήρχαν τέσσερις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά και όπως έγινε γνωστό αργότερα, έχασε τη μάχη για τη ζωή..

Το πλοίο είχε φτάσει στο λιμάνι τέσσερις ώρες πριν την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε περί τις 10:00 το πρωί. Όλοι οι επιβάτες είχαν αποβιβαστεί.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρέλαβαν τους τραυματίες, οι οποίοι είναι μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η έκρηξη έγινε στο καζάνι του πλοίου. Πιο κοντά βρισκόταν ένας 30χρονος μηχανικός ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα και ακολούθως νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος, στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ηδη διενεργείται έρευνα για τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι προκλήθηκε κατά την πραγματοποίηση εργασιών ρουτίνας.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η έκρηξη στο λέβητα του μηχανοστασίου του πλοίου “Blue Horizon”, στο λιμάνι του Ηρακλείου, με έναν νεκρό ναυτεργάτη και τρεις τραυματίες αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων, σε συνθήκες έντασης της επιθετικότητας κυβέρνησης και εφοπλιστών. Η ζωή των εργατών της θάλασσας τίθεται σε αυξημένο κίνδυνο για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι μεγάλες και διαχρονικές»..

Πηγή ΕΡΤ Ηρακλείου

Μοιράσου το άρθρο: