Δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των κατασκηνώσεων, εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε κατασκήνωση στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής. Πρόκειται για μια 15χρονη, η οποία εμφάνισε πυρετό τέσσερις μέρες μετά την άφιξή της. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την ασφάλεια κατασκηνωτών και εργαζομένων, απομονώθηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, ενώ ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ελέγχους και ιχνηλατήσεις στην κατασκήνωση.

Η 15χρονη από τη Βέροια φιλοξενήθηκε σε κατασκήνωση στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου. Είναι καλά στην υγεία της, δεν χρειάστηκε νοσηλεία και παραμένει στο σπίτι της.  Σε τεστ υποβλήθηκαν άλλα 7 κορίτσια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκήνωσης, αργά το βράδυ του Σαββάτου οι υπεύθυνοι εκεί ενημερώθηκαν από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι εντοπίστηκε θετικό κρούσμα Covid-19 στη 15χρονη που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωση από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου.

Το κορίτσι, στις 9 Ιουλίου, ανέβασε δέκατα. Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατασκηνωτών.

Η 15χρονη μεταφέρθηκε στο ιατρείο της κατασκήνωσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όπου οι υπεύθυνοι την παρακολούθησαν για 24 ώρες, ενώ ενημερώθηκαν οι γονείς της. Στις 10 Ιουλίου, απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν αμέσως με τον ΕΟΔΥ και – σύμφωνα με τις συστάσεις του – απομόνωσαν τα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο σπιτάκι με τη 15χρονη, ενώ – μετά από συνεννόηση με τους γονείς τους – απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης. Το σπιτάκι όπου διέμενε το κορίτσι έχει εκκενωθεί, ενώ ιχνηλατούνται τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Στη συγκεκριμένη κατασκήνωση φιλοξενούνται συνολικά 900 παιδιά.

Ρεπορτάζ: Εύα Κουσιοπούλου
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: