Φωτογραφία αρχείου

Νέα εστία μετάδοσης του κορονοϊου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Τι λέει ο διευθυντής του οίκου ευγηρίας, πατήρ Ιωάννης Περιστερίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πρώτη η ΕΡΤ3, πρόκειται για το γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου», όπου 15 ηλικιωμένοι και 7 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως στην κάμερα της ΕΡΤ ο πατήρ Ιωάννης Περιστερίδης «αυτή τη στιγμή όλοι νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα», 12 «Παπαγεωργίου», 2 στο Ιπποκράτειο και ένας στο «Παπανικολάου».

Όπως είπε όλα ξεκίνησαν όταν μια τρόφιμος παρουσίασε πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σημείωσε οτι τηρούνταν τα μέτρα οι εργαζόμενοι που επεστρεψαν από διακοπές είχαν υποβληθεί σε έλεγχο. Είναι πολύ δυσκολο να διαγνωσθεί από πού ξεκίνησε το πρόβλημα καθώς στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα είναι πολλά. Ο ίδιος εκτίμησε η μόλυνση προέκυψε αφότου κάποιος από τους 45 ηλικωμένους που φιλοξενούνται εκεί, επισκέφθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου εξωτερικό ιατρείο.

Όπως είπε η διεύθυνση του οίκου ευγηρίας ζήτησε και έγινε από τον ΕΟΔΥ μοριακό τεστ σε όλους. Σήμερα κλιμάκιο πήρε και δεύτερο δείγμα από τρόφιμους και εργαζόμενους. Οπως λένε παραμένουν σε καραντίνα, εντός της δομής χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, ενώ το προσωπικό έχει μειωθεί στο 50%. Οι εργαζόμενοι δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους και φιλοξενούνται στον παρακείμενο ξενώνα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως.

Υπενθυμίζεται

Μοιράσου το άρθρο: