Ακόμη και μέντιουμ συμβουλεύονταν οι χρυσοθήρες σύμφωνα με τους «αδιάφθορους» των σωμάτων ασφαλείας για να εντοπίσουν θαμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς στη Μακεδονική γη.

«Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επικοινωνούν και συμβουλεύονται άτομα τα οποία θεωρούν ότι έχουν μεταφυσικές ικανότητες (μέντιουμ- οραματιστές) και δη την ικανότητα να οραματιστούν τυχόν ευρήματα συγκεκριμένου υπεδάφους αλλά και την αξιοπιστία έτερων συνεργαζόμενων ατόμων» σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ.

Στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις όταν προετοίμαζαν το έδαφος για παράνομες ανασκαφές.

Χρησιμοποιούσαν κωδικούς, όπως:»τάισμα σκυλιών», «πρωτομαγιά», «καθαρό αέρα», «βόλτα», «τρελές», «φωτογράφιση», «μπάνιο», «χειρουργείο», και «μπάρμπεκιου».

Το κύκλωμα είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 ανασκαφές και μάλιστα η μια στον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Τούμπα Πενταλόφου όπου είχαν μεταβεί με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Αστυνομικού Διευθυντή Κιλκίς.

Σε διαθεσιμότητα οι Αστυνομικοί

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πέντε αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ανώτερος αξιωματικός, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν σε νόμο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) για όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς. Ο αστυνομικός διευθυντής, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, είχε τα ψευδώνυμα «Παπ», «Φώσκολος», «σκαθάρι», «αρχηγός», «στρατηγός».

Τα μέλη δραστηριοποιούνταν σε παράνομες ανασκαφές για ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων αντικειμένων και θησαυρών, στη διευκόλυνση της παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, μέσω εικονικών θεωρήσεων διαβατηρίων και στην παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 147 άτομα.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: