Εν αναμονή των νεώτερων στοιχείων του ΕΟΔΥ από το μέτωπο της πανδημίας για την Κυριακή, ο κατάλογος των θυμάτων ήδη μακραίνει, καθώς σήμερα κατέληξαν 5 ηλικιωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 569. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 935 περιστατικά μόλυνσης, εκ των οποίων τα 228 στην Αττική, 217 στη Θεσσαλονίκη και 54 στις Σέρρες, ενώ 91 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Σέρρες λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην πόλη, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να ζητάνε πιστή τήρηση των μέτρων. «Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε και όχι για να επιβάλλουμε ένα lockdown», δήλωσε ο κ.Χαρδαλιάς, και χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση στην περιοχή με επιθετική έξαρση, σημειώνοντας ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και τα τεστ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε ότι τα αυξημένα κρούσματα συσχετίζονται σε κάποιο βαθμό με τις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε ότι γίνονται περίπου 25.000 τεστ ημερησίως ανά τη χώρα και επανέλαβε ότι με την τήρηση των μέτρων διευκολύνεται το σύστημα υγείας το οποίο, έτσι, πιέζεται λιγότερο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε πως «είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε το lockdown, που θα ήταν καταστροφικό».

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων, η αστυνομία έκανε έφοδο σε δύο νυχτερινά κέντρα που λειτουργούσαν στην οδό Λιοσίων και στο Περιστέρι, επιβάλλοντας το πρόστιμο των 150 ευρώ σε 254 άτομα και των 5.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες και συλλαμβάνοντας 3 άτομα. Τα καταστήματα σφραγίστηκαν. Επίσης, βεβαιώθηκαν 180 κλήσεις σε πολίτες για παραβίαση ωραρίου.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: