Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία εξελίχθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Λιβαδειά, μετά από πρόταση του οργανισμού SOLIDARITY NOW, αίτημα του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς και σχετική άδεια του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα εννέα μαθήτριες από τον Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας επισκέφτηκαν το σχολείο. Οι μαθήτριες συνοδεύονταν από τέσσερις εκπαιδευτικούς, με υπεύθυνη την Φιλόλογο κΜαργαρίτα Καραβασίλη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΕΕΚ Λιβαδειάς: «Μετά την υποδοχή ξεκίνησε το παιχνίδι της γνωριμίας με το «κουβάρι», ακολούθησε ο «φάρος» και ένα παιχνίδι σκυταλοδρομίας με εμπόδια και διάφορες δοκιμασίες.
Στη συνέχεια οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ και οι φιλοξενούμενες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες στην κουζίνα και στην κηπουρική.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα συνεργατικό παιχνίδι, όπου οι μαθητές ανά 4 ζωγράφιζαν τη σκιά κάποιου μέλους της ομάδας στον τοίχο.

Τα χρώματα της ζωγραφιάς και το θεατρικό για τη διαφορετικότητα, που είχαν ετοιμάσει οι μαθήτριες από τη Θήβα, λόγω έλλειψης χρόνου, μετατέθηκαν για την επόμενη συνάντηση.
Πέρα από τη «δημοσιογραφική» περιγραφή της συνάντησης ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πλευρά που όλοι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες βιώσαμε.

Ήταν αυτή των συναισθημάτων που νιώσαμε να μας κατακλύζουν.Συναισθήματα χαράς, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, αυθεντικής και άνευ όρων αποδοχής.

Στο παιχνίδι, στη συνεργασία, στην έκφραση, στη δημιουργία, στο γέλιο, στο επανειλημμένο και ειλικρινές ερώτημα: «πώς σε λένε;», με σκοπό να γνωριστούμε και να έρθουμε πιο κοντά, φάνταζε πολύ μακρινό και τελείως αδιανόητο το δηλητήριο που κάποιοι χύνουν για τους «Ξένους» ανθρώπους, για τους άλλους, ξεχνώντας ή και παραβλέποντας, ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και όλα αυτά είναι παιδιά μας».

Μοιράσου το άρθρο: