Με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας θα ανοίξουν και πάλι οι εκκλησίες, πρώτα για ατομική προσευχή και μετέπειτα για λειτουργίες, αλλά με τήρηση μέτρων προστασίας από τους πιστούς. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να καταλήξει στην τελική πρόταση προς την κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τους κανόνες για τις λειτουργίες στους ναούς.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα, από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Καθώς η άρση των περιοριστικών λόγω κορονοιου μέτρων έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ως εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ενώ προβλέπεται το υπό όρους άνοιγμα κομμωτηρίων και καταστημάτων, δεν έχει γίνει λόγος ακόμη για την «επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα, αλλά και στην εκκλησιαστικότητα», όπως είπε.

Ο κ. Ιερόθεος είπε ότι η Εκκλησία είναι ικανή να φροντίσει για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων που θέτει η επιστημονική Επιτροπή. Η Ιερά Σύνοδος θα θα συνέλθει την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και θα συζητήσει τις νεότερες εξελίξεις.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Μ. Καλτάκη

Μοιράσου το άρθρο: