Σοκ προκαλεί η διπλή επίθεση οπαδών σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι απ` αυτούς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα από τα θύματα της επίθεσης είναι και ο αρχιφύλακας Γιάννης Πάπαρης που διέσωσε δεκάδες ανθρώπους στο Μάτι. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο Γιάννης Πάπαρης περιγράφει την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αργά το βράδυ της Κυριακής στη συμβολή της οδού Δεκελείας και Εφέσου από 40 περίπου άτομα.

Λίγο νωρίτερα, οι Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν σταματήσει για έλεγχο τέσσερα άτομα στη γέφυρα Βρυούλων στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχαν δώσει ραντεβού να λύσουν τις διαφορές τους με οπαδούς αντίπαλης ομάδας.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου το οποίο αφέθηκε ελεύθερο ενώ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργος Γεραφέντης, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια στην οδό Κιουταχείας, σε σχέση με τα επεισόδια της Κυριακής.

Βρέθηκαν μεταλλικές σιδερόβεργες και καδρόνια, που εξετάζονται στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Από το τμήμα αθλητικής βίας συγκεντρώνεται υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη, Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο: