«Ο κύβος ερρίφθη» για την έναρξη των διαδικασιών ίδρυσης νέας μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, με την έκδοση της άδειας δόμησης.

Για την εξέλιξη αυτή, η γενική ομοσπονδία προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ), επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίησή της για την έκδοση της άδειας δόμησης της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα V, μιας σημαντικής επένδυσης όχι μόνον για τη ΔΕΗ αλλά και για την Εθνική Οικονομία. Ταυτόχρονα, για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η σημερινή εξέλιξη αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών της Ομοσπονδίας για την υλοποίηση της μεγάλης αυτής επένδυσης που κινδύνεψε αρκετές φορές να ακυρωθεί.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγχαίρει τις υπηρεσίες του δήμου Εορδαίας αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας καθώς και όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στη ΔΜΚΘ ΔΕΗ που εργάστηκαν συστηματικά για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών».

 

Επίσης η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι: «Η κατασκευή της νέας μονάδας είναι έργο αποφασιστικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και για την πορεία της ίδιας της ΔΕΗ.

Με την επένδυση για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V», προϋπολογιζόμενου κόστους 1,3 δισ. ευρώ , επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ο ρόλος της ΔΕΗ ως ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στη χώρα μας.

Είναι αντιληπτό ότι η νέα επένδυση της ΔΕΗ ΑΕ μπορεί να ενισχύσει αποφασιστικά την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας αλλά η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της μεγάλης επένδυσης συναρτάται άμεσα με τη θετική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας και σ΄αυτό πρέπει να συμβάλουν όλοι».

 

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ/ΜΠΕ, Γιάννης Κολεσίδης

Μοιράσου το άρθρο: