Συνεχίζεται η καταγραφή περιστατικών βίας σε βάρος εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία, τόσο ιατρικού, όσο και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τις σχετικές καταγγελίες, κάνει η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της, όπου αναφέρει: «Στη Νίκαια το απόγευμα της Δευτέρας 29/1/2018  ασθενής Ρουμανικής καταγωγής στη Γ’ Παθολογική κλινική με σουγιά επιτέθηκε σε νοσηλευτή επειδή δεν του άρεσε το φαγητό. Ευτυχώς παρενέβησαν γρήγορα και προκάλεσε ελαφρά τραύματα στο νοσηλευτή.

Την περασμένη Δευτέρα 22/1/2018 στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο κατά την εφημερία προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, άντρας Ρομά με τον πατέρα του που έπασχε από καρκίνο τελικού σταδίου. Οι γιατροί εξέτασαν τον ασθενή έδωσαν οδηγίες και θεραπεία και έκριναν ότι η κατάστασή του δεν χρίζει εισαγωγή στο Νοσοκομείο.

Ο γιός πήρε τον πατέρα του φωνάζοντας και βρίζοντας και την πλήρωσε μία υπάλληλος βοηθός θαλάμου η οποία μετέφερε εκείνη την ώρα σεντόνια στα χέρια της.

Της επιτέθηκε βρίζοντας και απειλώντας και την χαστούκισε. Θεωρούσε υπεύθυνη την βοηθό θαλάμου για την μη εισαγωγή του πατέρα του.
Στο πίσω μέρος του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου, στο πάρκιν έχουν καταστραφεί και έχουν κλαπεί κατ’ επανάληψη αυτοκίνητα του προσωπικού. Κλοπές σε τσάντες ασθενών, συνοδών και προσωπικού είναι καθημερινό φαινόμενο. Πολλές φορές είναι βίαιες μπροστά στα μάτια ασθενών και συνοδών».

Η ΠΟΕΔΗΝ επαναλαμβάνει τη θέση της για την υποστελέχωση και τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίες αυξάνουν τις ώρες αναμονής για την εξυπηρέτηση των ασθενών στα ΤΕΠ. Επίσης ζητάει την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης και την εξασφάλιση των σχετικών κονδυλίων.

Παράλλα ασκεί κριτική στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, κατηγορώντας τον ότι με δηλώσεις σε βάρος του κλάδου, τον στοχοποιεί «και οπλίζει τα άτομα με παραβατική συμπεριφορά οι οποίοι χρησιμοποιούν βία σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών».

Σχετικές ειδήσεις:

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία

Προβληματίζουν τα περιστατικά βίας σε νοσοκομεία

Έρευνα για την άσκηση βίας σε γιατρό στο Λαϊκό ζήτησε η ΕΙΝΑΠ

Μοιράσου το άρθρο: