Έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στην περιοχή Σπιάτζα του Πύργου. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλλονιά και στο Λιμνοχώρι, στη Δυτική Αχαΐα. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Περισσότεροι από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Σπιάτζα στον Πύργο, ώστε να μην απειληθούν κατοικίες που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στον παραθεριστικό οικισμό Λέτρινα,ο οποίος  εκκενώθηκε καθώς οι  φλόγες  έφθασαν στις  αυλές των σπιτιών.

Όπως είπε ο Παναγής Δρακουλόγκωνας, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, στις 12:00, «Τέλος καλό, όλα καλά μετά από δύο δύσκολες βραδιές με ανέμους που έφταναν τα 10 μποφόρ. Είχαμε φωτιά πέριξ και εντός, συνολικά, εννέα οικισμών. Δεν κάηκαν σπίτια παρά το γεγονός ότι πολλές φορές δώσαμε τη μάχη μέσα στις αυλές των σπιτιών».

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Λιμνοχώρι Δυτικής Αχαΐας, όπως και η δασική στον δήμο Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία, μεταξύ των περιοχών Χιμάρας και Πυρρίχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: