Θορυβημένες είναι οι αρχές στη Λάρισα μετά τα αλλεπάλληλα νέα κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό των Ρομά. Ήδη διεξάγονται νέες δειγματοληψίες. Τα 63 από τα 83 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας είναι ανάμεσα στον πληθυσμό των Ρομά και κυρίως από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης.

Τις αρχές προβληματίζει και το γεγονός πως τις τελευταίες 48 ώρες, μία 70χρονη γυναίκα διασωληνώθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας, ενώ μία άλλη νεαρή μητέρα με το τριών μηνών βρέφος της νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητική πίεσης. Στο ιατρικό κέντρο υποδοχής, στη Νίκαια, έξω από τη Λάρισα δέχεται φροντίδα μητέρα με τα τρία ανήλικα παιδιά της.

Σε έκτακτη σύσκεψη των αρμοδίων αρχών χθες το βράδυ, αποφασίστηκε να απαγορευτεί κάθε κοινωνική εκδήλωση μέσα στον οικισμό των Ρομά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στη Λάρισα και η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, για νέες δειγματοληψίες στη συνοικία της Νέας Σμύρνης και σε άλλες δομές.
Οι αρχές διαμηνύουν σε αυστηρό ύφος στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης ότι εάν επιβεβαιωθούν και άλλα θετικά κρούσματα, υπάρχει το ενδεχόμενο επιβολής εκ νέου καραντίνας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

Μοιράσου το άρθρο: