Οι εθελοντικές αιμοδοσίες συνεχίζονται και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί σε συμμετοχή, ενώ υπενθυμίζεται ότι τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αναφέρει ότι: «πραγματοποιεί 4ήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από τη Δευτέρα 27 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου και ώρες 9:00 έως 12:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Μεσογείων 415-417).

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, επειδή η πανδημία του κορονοϊού αποτρέπει πολλούς εθελοντές να προσέλθουν στα Τμήματα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων.

Οι ελλείψεις σε φιάλες αίματος είναι τεράστιες και το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Περιφέρεια Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με τους Δήμους έχουν προβεί σε μια εκστρατεία συλλογής αίματος, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που το έχουν άμεση ανάγκη».

Διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως: «Η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δεν ήταν ποτέ πιο επιτακτική από όσο σήμερα. Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας ήταν μεγάλες, μειώνοντας τα αποθέματα αίματος κατά 20-25% στην αρχή της πανδημίας.
Σας προσκαλούμε λοιπόν, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απριλίου από τις 12:00-18:00 σε μία διήμερη εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργανώνει το ΕΚΕΑ με το Bloode, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

Η διαδικασία της αιμοληψίας είναι απλή και τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Η αιμοληψία επιτελείται αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του συνεργείου του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Για να κλείσετε ραντεβού παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Bloode στη σελίδα μας ή με το ΕΚΕΑ καθημερινά 9:00-14:00 στα τηλέφωνα 2132146716 (Πάζιου Κωνσταντίνα) & 2132146726 (Γιαννουλάκη Μαρία).

Εάν δεν έχετε μεταφορικό μέσο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Bloode για να λάβετε τον κωδικό μεταφοράς προς και από την αιμοδοσία με BEAT.
Μένουμε σπίτι. Ενημερωνόμαστε για την αιμοδοσία. Δίνουμε αίμα.Κάνουμε κάτι τώρα, για να μην κινδυνεύσει καμία ζωή από την έλλειψη αίματος.Είναι στο χέρι μας να σώσουμε ζωές, ακόμη και στην πανδημία».

Σχετικές ειδήσεις

Συνεχίζονται οι αιμοδοσίες και μετά το Πάσχα

Δίνω αίμα – Αντιστέκομαι στον ιό

Δεν θα «ματώσουμε» αν δώσουμε λίγο αίμα ο καθένας μας

Επιτυχείς οι εθελοντικές αιμοδοσίες – Συνεχίζεται η διοργάνωσή τους

«Δεύρο έξω» και δώσε αίμα

«Δώσε αίμα – Μοιράσου τη ζωή»

Εντατικοί ρυθμοί οργάνωσης εθελοντικών αιμοδοσιών

Mεγάλος κύκλος εθελοντικής αιμοδοσίας από την ΟΛΜΕ

Μοιράσου το άρθρο: