Συνεχίζονται οι πιέσεις από την EL DORADO GOLD για την άδεια που εκκρεμεί στις Σκουριές, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης που μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και την υποχρέωση που έχει η εταιρεία για καθετοποίηση της παραγωγής.

Νέο μπρα ντε φερ ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στην EL DORADO GOLD, με τους Καναδούς να εμφανίζονται να διεκδικούν και την τρίτη άδεια εδώ και τώρα και υποστηρίζουν ότι αν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου δεν την πάρουν θα οδηγηθούν σε κλείσιμο του εργοταξίου, στο οποίο απασχολούνται 530 εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επεσήμανε ότι οι υποχρεώσεις που περιγράφονται στη σύμβαση με την εταιρεία, όπως επισημαίνει ο κ. Σταθάκης, στο ζήτημα της μεταλλουργίας αποτελεί την καρδιά του επενδυτικού πλάνου της «Ελληνικός Χρυσός» και αυτό αποτελεί το διακύβευμα της διαιτησίας.

Το αποτέλεσμα της διαιτησίας αναμένεται σε τρεις μήνες, αλλά υπάρχει δυνατότητα παράταση ακόμη τριών μηνών.

Με ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο για εκβιασμό εκ μέρους της EL DORADO GOLD και εκφράζει τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Μοιράσου το άρθρο: