Για το νέο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και βιοαποβλήτων μίλησε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Αττικής. Ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν τρεις νέες μονάδες σε Φυλή, Σχιστό και Γραμματικό ενώ σε περισσότερα από 1.000 σημεία στους 66 δήμους της Αττικής, θα βρίσκονται και θα μετακινούνται οι κινητές μονάδες ανακύκλωσης, που απέκτησε πρόσφατα η Περιφέρεια.

Προσδιορίζοντας τους άξονες του σχεδίου ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι η Αττική κάνει μία νέα «πράσινη» αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την εφαρμογή μιας επιθετικής ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, ώστε εντός του 2020 το οποίο έχει κηρυχθεί ως «έτος ανακύκλωσης» το ποσοστό της από το 5% σήμερα να ανέλθει στο 15% και μέχρι το 2025 «να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας με σύγχρονο τρόπο.

Το σχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναβάθμιση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, (ΠΕΣΔΑ), τρείς νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Φυλή, Γραμματικό Σχιστό) με τη συμβολή ιδιωτικών κεφαλαίων, διανομή 80 υπερσύγχρονων οχημάτων βιοσυλλογής και 9000 καφέ κάδων στους δήμους και χρήση 60 κινητών μονάδων συλλογής επτά ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών.

Μοιράσου το άρθρο: